1 december 2023
19:00

Skedvi/Säter IF

Referat: Hofors HC - Skedvi/Säter IF

Fredag kväll och dags för den andra livsviktiga hemmamatchen för Hofors HC samma vecka. Inför matchen kom ett tungt avbräck då # 4 Viktor "Pajen" Davidson blivit sjuk och # 19 Wilgot Heldevik Klein var fortfarande var sjuk. Det reducerade antalet backar till endast 5 stycken och Linus Hedström och Filip Jarl får dubblera på högersidan. Tanken var att vi skulle hänga på övriga lag i tabellen genom att ta hem sex poäng på dessa båda hemmamatcher. Så blev det inte. Man kan undra vad det är med Skedvi/Säter och Steelers denna säsong? De gånger det har rasat in mål bakåt så har det varit SSIF som stått på andra sidan den röda linjen. Kanske passar de HHC särskilt dåligt eller så är det bara en slump helt enkelt?
Den här matchen startade dock som planerat i första perioden med bra och vasst spel från hemmalaget och # 27 Isak Hansson-Johansson verkar ha pumpat upp sig själv med självförtroende efter de senaste matchernas fina insatser. Isak är helt enkelt lysande ikväll - särskilt i de två första perioderna. Hofors drar i alla fall inte på sig en mängd utvisningar ikväll vilket är bra och det är inte där vi förlorar matchen.
Tvärtom tar SSIF fler utvisningar, tre i första perioden utan att vi lyckats utnyttja det. Det dröjer bara fyra minuter innan # 27 Hansson-Johansson kan göra sitt förstra mål assisterad av # 11 Roberts Vorona men Säter replikerar nästan omgående genom Johan Strömgren. Hofors tuggar på men matchen är helt jämn. Efter ca 10 minuter hittar kvällens bästa hemmaspelare # 27 Isak Hansson-Johansson nätet igen - denna gång assisterad av # 7 Gustav "Gurra" Nordström. Tyvärr får vi inte vila i ledning någon längre stund utan efter 14 minuter gör Emil Eriksson 2-2 för Säter alldeles för enkelt på en retur från Sohlborg som vi inte får bort. Första perioden slutar oavgjort 2-2 och skotten slutar 9-9. Matchen är helt jämn.
I början andra perioden står matchen och väger och vi byter chanser med Säter och det känns som att nästa mål blir väldigt viktigt. Tyvärr tar Säter ledningen redan efter två minuter på ett mål som # 37 Sohlborg nog gärna vill ha tillbaka. Rikky Hanspers flippar bara ner pucken mot Hoforsmålet i trängt läge och Viktor tappar in pucken trots fri sikt och det syns att han inte är nöjd med det ingripandet. Öhman är nog lika överaskad han att pucken går i nät. Steelers fortsätter jobba på och efter 7 minuter får notoriske målskytten # 17 Zebastian Sjödin chansen och gör inget misstag och vi är ikapp till 3-3, Nu börjar vi fuska och inte göra jobbet riktigt och ett enkelt sidledspass genom hela laget ger Martin Öhman öppet mål och han pangar in 3-4 och sedan med en minut kvar av andra perioden får Anton Eriksson åka genom ett helt passivt hoforslag och hänga dit 3-5. Hofors vinner skotten med 17-9 men förlorar perioden med 0-2. Vi tappar återigen våra positioner och gör mycket individuella misstag när 3-4 pucken trillar in.
Chansen finns ändå att vi kan vända detta då vi producerar en hel del chanser framåt och en mängd skott men inte lyckats sätta in puckuslingen i mål. Så blir det dock inte och Steelers orkar bara med 5 skott på Erik Peleback i tredje perioden. Kanske är det backbrist och att vi inte orkar men det gäller i så fall hela laget? Vi lyckas inte få till den där forceringen som vi på läktaren sitter och hoppas på. Istället stänger SSIF matchen genom ytterligare två mål från Kalle Olhans-Lind och Anton Eriksson. Det hade kunnat bli ett par till när vi på slutet tappar konceptet och drar på oss två utvisningar. Skotten 5-13 i sista perioden och totalt 31-31.
Sammanfattningsvis en konstig match där det känns som vi är det bättre laget och tar ledningen två gånger. Samtidigt känns det som SSIF kan göra mål och lägga i en växel till när det behövs. De får göra alldeles för enkla mål. #37 Sohlborg har inte sin bästa match mellan stolparna men hela laget agerar villrådigt vid flera tillfällen och vi gör på tok för många individuella misstag. Steelers får jobba hårt för att få till sina mål medan Säter alldeles för enkelt får göra sina mål. Lite symptomatiskt för ett så pass ungt lag som vi har i år är att det svänger mycket upp och ner i prestation. Vi har svårt att ligga på en jämn nivå över en längre tid och ibland inom en match. Idag är dipparna alldeles för djupa för att vi ska kunna ta några poäng med oss hem. Nya tag mot Alfta borta på tisdag och sedan avslutas hemmamatcherna i år med Valbo HC hemma nästa fredag.
De spelare som stack ut lite extra ikväll var# 27 Isak Hansson-Johansson. # 10 Srdjan Subotic och # 22 Patrik Janech. # 18 Jegor Romanov och # 17 Zebastian Sjödin glimtade också till tidvis. I princip alla kan bättre.

Målskyttar denna kväll i Hofors ishall var Isak Hansson-Johansson x2, Zebastian Sjödin